Što je neurološka?

Pojam neurološizma gotovo isključivo znači liječenje boli uništivanjem živca koji je odgovoran za to. To može imati primjene u liječenju nekoliko bolesti, uključujući kronične bolne bolove u ekstremitetima. Međutim, najčešće se koristi kao sredstvo za suzbijanje boli za osobe s rakom. Čak iu takvim slučajevima može se preferirati razvoj uspješnijih tehnika blokova živčanih sustava u kojima je živac privremeno onesposobljen.

Postoji nekoliko različitih načina da se neurološka može izvesti. Jedna od najčešćih metoda je ubrizgavanje kemijske tvari u živac koji će ga ubiti, a kemikalija koja se može koristiti najviše je alkohol. Injekcije se mogu ponavljati nekoliko puta, tako da je živac u potpunosti oduzet od njegove sposobnosti da funkcionira. Toplina ili radiofrekvencija mogu se koristiti i za ubiranje živaca, au ekstremnim scenarijima može se ukloniti živac putem operacije. Kemijski oblik neuroloze često je poželjan jer je najjednostavniji, a većina pacijenata lako podnosi postupak.

Neke kronične bolne klinike nude neurološku bolest za druge uvjete, osobito kronične bolne uvjete koji izgledaju kao da nemaju lijek ili nikakvo određeno podrijetlo. Korištenje ovog postupka u bilo kojem obliku na način koji je više eksperimentalan, ne mora uvijek biti nešto što će zdravstveno osiguranje podupirati. Ako se pacijentu koji boluje od kroničnog stanja boli daje prijedlog korištenja takve taktike, trebaju se raspitati o vjerojatnosti da će osiguravajuće društvo nadoknaditi nadoknadu. Kada se poremećaj liječi od raka, operacije, injekcije ili druga sredstva za uništavanje živca općenito se smatraju sasvim standardnim i tako se mogu prekriti.

Uništavanje živca, dok može ublažiti bol, može imati i neke nuspojave. Pogotovo ako se neurološka pojava približi kralježnici postoji mali rizik od paralize, u području koje pruža živčani sustav ili drugdje. Ovaj se rizik smatra relativno niskim rizikom pod uvjetom da liječnik iskustva provodi postupak. Ipak, treba istaknuti da postupak nije bez rizika.

Postoje neke alternative neurološici koje su postale sve prihvatljive. Jedan od njih privremeno blokira funkciju živca kroz anesteziju, u postupcima koji se nazivaju živčanim blokovima. To znači da bi više lijekova trebalo biti dostavljeno tijelu da nastavi s kontrolom boli, no neki ljudi to vole da oštećuju živce zauvijek ili jako dugo.